Inhoudsopgave:

Welke plaatsen nam Rusland in de hele geschiedenis van de competitie in op het Eurovisie Songfestival?

Anonim

Voor het eerst werd de wedstrijd, die toen de Eurovisie Grand Prix heette, in 1956 in Zwitserland gehouden. Rusland begon pas in 1994 deel te nemen aan Eurovisie. Gedurende al die tijd wisten ze slechts één keer te winnen - in 2008. En hoe ging het in andere jaren?

Image
Image

De regels van de competitie zijn als volgt: Eurovisie bestaat uit twee halve finales en een finale. Elk deelnemend land heeft een nationale jury die stemmen toekent aan de deelnemers. Dan stemt ook het publiek. Je kunt niet op je land stemmen.

1994 jaar

Eerste deelname van Rusland aan Eurovisie. Zangeres Judith voerde de compositie "The Eternal Wanderer" uit, waarmee ze de 9e plaats behaalde.

1995 jaar

Philip Kirkorov vertegenwoordigde Rusland met het nummer "Volcano Lullaby". De kunstenaar wist slechts de 17e plaats in te nemen.

1996 jaar

Dit jaar moesten alle landen door de kwalificatiefase. De jury luisterde naar de composities en koos slechts 22 nummers die naar de finale mochten. De Russische artiest Andrei Kosinsky en zijn lied "I am me" kregen in dit stadium de 26e plaats, dus hij haalde de finale van de competitie niet.

1997 jaar

Rusland werd vertegenwoordigd door Alla Pugacheva met de compositie "Prima Donna". Als resultaat van de stemming van de juryleden en kijkers behaalde Pugacheva de 15e plaats.

1998 jaar

Rusland werd het recht op deelname aan het songfestival ontnomen vanwege een slecht resultaat vorig jaar. Tatyana Ovsienko zou naar de wedstrijd gaan met het nummer "My Sun".

1999 jaar

In 1998 weigerde Rusland vanwege de weigering om Eurovisie uit te zenden. In 1999 werd het land vanwege dit incident geschorst voor de competitie.

Image
Image

jaar 2000

Twee jaar lang nam Rusland niet deel aan de competitie, maar keerde er triomfantelijk naar terug en behaalde de tweede plaats. Dit jaar werd het land vertegenwoordigd door zanger Alsou met het nummer "Solo".

jaar 2001

De groep "Mumiy Troll" trad op vanuit Rusland met het nummer "Lady Alpine Blue". Het bleek slechts de 12e plaats in te nemen.

2002 jaar

De groep "Premier" met het nummer "Northern Girl" trad op in de Eurovisie-finale en scoorde 55 punten. Resultaat - 10e plaats.

2003 jaar

Dit jaar werd Rusland vertegenwoordigd door de populaire groep t. A. T.u. met de compositie "Geloof niet, wees niet bang." Het land werd de belangrijkste favoriet van Eurovisie, maar behaalde slechts de 3e plaats. Voor de felbegeerde eerste plaats waren 3 punten niet genoeg.

2004 jaar

Het land werd vertegenwoordigd door Yulia Savicheva met het nummer "Believe Me". Ze wist de 11e plaats te behalen.

2005 jaar

Door middel van een nationale stemming werd vastgesteld dat Natalia Podolskaya naar de competitie gaat met het nummer "Nobody Hurt No One". Ze behaalde de 15e plaats in de Eurovisie-finale.

2006 jaar

Dima Bilan deed voor het eerst mee aan Eurovisie met het nummer "Never Let You Go". Hij behaalde de 2e plaats.

2007 jaar

Rusland werd vertegenwoordigd door de Serebro-groep en hun nummer Song # 1. Resultaat - 3e plaats.

Image
Image

2008 jaar

Triomf van Rusland op Eurovisie Songfestival. Dima Bilan ging voor de tweede keer naar de competitie en koos het nummer "Believe". De artiest kreeg de meeste stemmen en won de 1e plaats.

jaar 2009

Dit jaar werd de wedstrijd gehouden in Moskou. De vertegenwoordiger was Anastasia Prikhodko met het nummer "Mamo", dat de 11e plaats in de finale behaalde.

2010 jaar

Petr Nalich trad op vanuit Rusland met het nummer "Lost and Forgotten". Hij behaalde de 11e plaats.

2011

Alexey Vorobyov met het nummer "Get You" werd intern geselecteerd als deelnemer aan de competitie. Hij eindigde als zestiende in de finale.

jaar 2012

"Buranovskie-grootmoeders" vertegenwoordigden Rusland met het nummer "Party for Everyone". In de halve finale wist het team de eerste plaats te pakken, maar in de finale verloren ze een beetje van de winnaars. Ze kregen slechts een 2e plaats.

jaar 2013

De winnaar van de "Voice" -show Dina Garipova nam deel uit Rusland met het nummer "What If". De artiest behaalde de 5e plaats in de finale.

jaar 2014

De zussen Anastasia en Maria Tolmachev namen deel aan de wedstrijd. In de finale werden ze beloond met een 7e plaats.

Image
Image

2015 jaar

Polina Gagarina trad op vanuit Rusland met het nummer "A Million Voices". In de finale scoorde ze 303 punten en werd ze 2e.

2016 jaar

Dit jaar werd het land vertegenwoordigd door Sergey Lazarev met het nummer "You are the only one". In de finale behaalde hij de 3e plaats.

2017 jaar

Uit Rusland zou Yulia Samoilova optreden met het nummer "Flame Is Burning". Maar de zangeres mocht Oekraïne niet binnen, waar de wedstrijd wordt gehouden, vanwege haar concert dat in 2015 op de Krim werd gegeven.

2018 jaar

Yulia Samoilova kon nog deelnemen aan het Eurovisie Songfestival met het nummer "I Won't Break", maar het lukte haar niet om in de finale te komen.

2019 jaar

Rusland werd opnieuw vertegenwoordigd door Sergey Lazarev met het nummer "Scream". In de finale behaalde hij de 3e plaats.

2020 jaar

Rusland zou worden vertegenwoordigd door de Little Big-groep met het nummer "UNO", maar vanwege de pandemie werd de wedstrijd geannuleerd.

2021 jaar

Zanger Manizha presenteerde Rusland met het nummer "Russian Woman". Als gevolg hiervan behaalde de kunstenaar de 9e plaats.